ORTOPEDIJA VILICA

Postizanje pravilnog položaja vilica i zuba

LEČENJE NEPRAVILNOSTI VILICA I ZUBA

Ortopedija vilica, poznata i kao ortodoncija, je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i lečenjem nepravilnosti i disfunkcija vilica i zuba. Cilj ortopedije vilica je postizanje pravilnog položaja vilica i zuba, što poboljšava funkciju usta i estetiku osmeha.

 Ovaj tretman je posebno popularan kod dece i adolescenata, ali se može primenjivati i kod odraslih osoba. 

FIKSNA PROTEZA
fiksna proteza
fiksna proteza

FIKSNI ORTODONSKI APARATI

Ortopedija vilica igra ključnu ulogu u pravilnom razvoju zuba i vilica, poboljšava estetiku osmeha i održava oralno zdravlje. Ova grana stomatologije pruža individualne i holističke tretmane koji se prilagođavaju potrebama svakog pacijenta. Redovni pregledi i saradnja sa stomatologom ili ortodontom omogućavaju postizanje dugotrajnih rezultata i očuvanje zdravog i lepog osmeha. 

 

 Prvi korak u ortopediji vilica je dijagnostika. Stomatolog ili ortodont će pažljivo pregledati vilice i zube pacijenta, uzeti rendgenske snimke, fotografije i možda digitalne otiske kako bi tačno procenio stanje i identifikovao potencijalne nepravilnosti. Na osnovu dijagnostičkih podataka, stomatolog će napraviti individualni plan lečenja. 

 Fiksni ortodontski aparati, poznati kao bravice ili trake, su najčešći vid tretmana u ortopediji vilica. Bravice se lepe na prednju stranu zuba i povezuju žicom, koja se redovno podešava kako bi se postigao pravilan položaj zuba i vilica tokom vremena. 

 

 

 

 Transparentne folije, poput Invisaligna, predstavljaju modernu opciju za ispravljanje nepravilnosti vilica. Ove folije su skoro neprimetne i mogu se lako skinuti tokom jela i čišćenja zuba. 

Tokom celog procesa ortopedijskog lečenja, pacijent će redovno posećivati stomatologa ili ortodonta kako bi se pratile promene i vršila potrebna podešavanja aparata. Redovni pregledi omogućavaju preciznu kontrolu i optimalne rezultate.

 

Pogledajte cene ortodonskih aparata i transparentnih folija i zakažite svoj prvi pregled.

DENTAL SIMINA 9A

Sve stomatološke usluge na jednom mestu. Naš tim posvećenih stručnjaka je tu da vam pruži kvalitetnu stomatološku negu i osigura da svaka poseta bude prijatna i bezbrižna. Pustite nas da vas naučimo ljubavi prema vašem osmehu

KONTAKTIRAJTE NAS

Tel: +381 62 200082

e-mail: dentalsimina@gmail.com

Copyright @ 2023 / Webwoman zadržava sva prava