RENDGEN CENTAR

Usluga snimanja zuba u okviru
stomatološke poliklinike

3D SNIMAK

3D (trodimenzionalni rendgenski) snimak predstavlja najvažnije pomoćno dijagnostičko sredstvo koje u kombinaciji sa prvim pregledom stomatologu pruža najprecizniju kliničku sliku. Ovo dijagnostičko sredstvo stomatologu omogućava kreiranje trodimenzionalnog prikaza, kao i njegovu naknadnu manipulaciju (zumiranje, rotiranje, promenu dubine snimka). 

3D snimak omogućava vizuelizaciju brojnih struktura: zuba, desni, kosti, sinusa, nerava i disajnih puteva. U poređenju sa tradicionalnim rendgenskim snimcima, 3D snimci stomatologu pružaju značajno preciznije informacije.

BEZBOLNO I BEZBEDNO

Pacijenti su nekada uplašeni zbog radiološkog zračenja, iako je njihov strah je u većini slučajeva neosnovan. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da izlaganje malim dozama jonizujućeg zračenja ne dovodi do oštećenja. Dodatno, Svetska zdravstvena organizacija propisuje maksimalno dozvoljene doze zračenja, kao i jasne principe zaštite kako osoblja tako i pacijenata, kojih su u obavezi da se pridržavaju sve zdravstvene ustanove. 

Na našoj poliklinici ove mere prevencije dosledno primenjujemo. Sam aparat se nalazi fizički odvojen od ostatka poliklinike, u rendgen centru, i njegova ispravnost se redovno kontroliše. Svaki član tima obučen je za rukovanje aparatom. 

Prilikom snimanja, lekar nosi zaštitnu masku i rukavice. Samo snimanje se obavlja tako da vreme ekspozicije pacijenta bude najkraće moguće. Kada je reč o trudnicama, snimanje u prvih 15 nedelja trudnoće je apsolutno kontraindikovano, budući da se plod tada nalazi u fazi organogeneze. Nakon ovog perioda, snimanje je dozvoljeno, ali uz savesnu primenu posebnih mera predostrožnosti (postavljanje zaštitne kecelje odgovarajuće debljine sa obe strane tela trudnice).

Zakažite svoj termin za snimanje i prvi pregled u našoj stomatološkoj poliklinici.

DENTAL SIMINA 9A

Sve stomatološke usluge na jednom mestu. Naš tim posvećenih stručnjaka je tu da vam pruži kvalitetnu stomatološku negu i osigura da svaka poseta bude prijatna i bezbrižna. Pustite nas da vas naučimo ljubavi prema vašem osmehu

KONTAKTIRAJTE NAS

Tel: +381 62 200082

e-mail: dentalsimina@gmail.com

Copyright @ 2023 / Webwoman zadržava sva prava